Райската ябълка е уникален плод, който не всички обичат, но е

...
Райската ябълка е уникален плод, който не всички обичат, но е
Коментари Харесай

Райската ябълка: Ето при какви болести е полезна

Райската ябълка  е неповторим плод, който не всички обичат, само че е толкоз потребен, че не заслужава да се подценява. Божественият плод е витаминозна бомба, известна с лечебните си свойства от епохи.

Екзотичното растение произлиза от семейство Абаносови. Пътят на оранжевото украшение стартира от Япония и Китай и стига до Америка и Средиземно море през 18 век, като първото му посещение в България датира от 1935 година Характерно за този тип плод е, че се отглежда най-вече в субтропичния климатичен пояс, като по-голяма част от сортовете устоят при извънредно ниски температури.

Заради високото съдържание на танин  европейците дълго време наивно са считали, че райската ябълка е изцяло неприложима за консумация от индивида. В предишното лечителите са я употребявали за възобновяване на хора след дълготрайно боледуване.

Най-голямото богатство на райската ябълка е растителната захар , която се съдържа в нея. Тя се предлага при болести на сърдечно-съдовата система, при високо кръвно налягане  поради пикочогонното си деяние, описват познавачи.

Консумацията на 3-4 плода на ден е задоволителна, с цел да възстановява кръвното по натурален път без медикаменти. Съдържанието на пектинови субстанции работят успокояващо при стомашни болки , оказват помощ при проблеми със стомашно-чревния тракт , а танините защищават чревната флора . Високото наличие на желязо, калий и магнезий е целесъобразно при анемия и проблеми със сърдечно-съдовата система.

Плодовете на райската ябълка  влияят чудесно и върху болести на щитовидната жлеза , защото са богати на йод. Препоръчват се най-много при тиреотоксикоза. Плодът е чудесно средство за профилактика и на атеросклероза.

Райската ябълка е превъзходен избор  за тези, които преди новогодишните празници са решили да се вталят . Плодът доставя на пазещите диета скъпи хранителни субстанции, не съдържа доста калории и най-много утолява дейно и за дълго глада.

Най-често се препоръчва  потреблението на райска ябълка  в недопечен и непреработен тип, защото по този метод се резервират в цялостен състав всички скъпи субстанции. Въпреки това от вкусния  възвишен  плод могат да се подготвят несравними сурови плодови десерти, торти, плодови и плодово-зеленчукови салати, шейкове, сурово сладко и въобще всевъзможни вкусотии, каквито въображението ви може да сътвори.

Все отново има и такива, за които райската ябълка може да бъде рискова.  Лекарите предизвестяват, че плодът трябва да се заобикаля от хора с проблеми с панкреаса или камъни в бъбреците .

Не повече от един плод дневно могат да си разрешат болните от диабет , защото простите въглехидрати могат да провокират засилено обособяване на инсулин. 

Източници: Готвач.бг, ДарикНюз.бг

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР